Chantal Post - Créations Florales
Chantal PostBloemsierkunstFlorale vormgevingMuur décoratieBedrijfspandenHuwelijkBlogContact
Laat u eindeloos inspireren door mijn creaties. Met respect voor mij, met respect voor uzelf! Met kopiëren of imiteren doet u uw creatief vermogen immers geen eer aan.
FR NLDE

Bloemsierkunst

BloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunstBloemsierkunst
Als bloemsierkunstenaar ben ik voortdurend op zoek naar elementen die een nieuwe inspiratiebron kunnen vormen.
En die kunnen heel divers zijn: een individu, schilderij, plaats, gebouw, plant, bloem, emotie, gebeurtenis … Stuk voor stuk zaadjes die op het punt staan om te kiemen. Telkens opnieuw een startpunt voor een verrijkende ervaring met bloemen.

Dan volgt een periode van reflectie, onderzoek en proefversies. Deze periode varieert sterk naargelang de beschikbaarheid van de materialen en de complexiteit van de gebruikte technieken.
Herbewerkingen van een bepaald bloemstuk maken deel uit van mijn streven naar de perfecte vorm en consistentie.
Door een plantaardig materiaal met een andere plant of techniek te combineren ben ik al vaak op verrassende resultaten gestuit. Deze geheel onverwachte wendingen bieden elke keer opnieuw stof tot nadenken. De integratie van pluk verse bloemen vormt de eindfase waarbij ik tot de essentie kan komen: de oprechte schoonheid van bloemen vertaalt precies die gevoelens die we niet met woorden kunnen uitdrukken. Via mijn creaties voelt een individu zich welkom, elke bloem heeft haar plaats gevonden en kan zich in alle eenvoud onthullen. De fotograaf en ik hebben nauw samengewerkt om de subtiele details in beeld te brengen, zodat ook u hierdoor in vervoering kunt worden gebracht.

Klassiek, romantisch, luxe, modern... Elke compositie staat voor een aspect van mij op een gegeven moment in mijn leven. Een weerspiegeling van mijn ziel.